Testápolás

Lábápolás

2020.10.21 16:38

Lábápoló tippek és trükkök

Hamarosan itt a nyár, előkerül szekrényünkből a nyitott szandál, papucs, és az eddig elrejtett lábfejünk is.

Lábápoló tippek és trükkök

 

Hamarosan itt a nyár, előkerül szekrényünkből a nyitott szandál, papucs, és az eddig elrejtett lábfejünk is.

Cikkünkben olyan tippeket adunk, melyekkel egy kis odafigyeléssel hamar gyönyörűen ápolt, puha lábakat érhetünk el. Ezért persze sokat kell tennünk, például gondosan tisztítanunk, radíroznunk és kifejezetten lábápolásra kifejlesztett krémmel ápolnunk. Továbbá fontos, hogy olyan cipőt viseljünk, mely kényelmes és légáteresztő. Olvasd tovább cikkünket, hogy felfedezd lábápolási tippjeinket!

 

Tippek az egészséges és gyönyörű lábakért:

 

  • Minden nap mosd meg lábaidat langyos, szappanos vízben, öblítsd le hideg vízzel, töröld szárazra egy törölközővel, majd kend be lábkrémmel.
  • Minden esetben győzödj meg arról, hogy vizes lábadat szárazra törlöd - főleg a lábujjaid között.
  • Cipőt szeretnél vásárolni? Jobban teszed ha késő délután próbálgatod őket, mivel ilyenkor kevésbé duzzadt a lábad.
  • Ügyelj rá, hogy ha strandon szandált viselsz, a lábfejedet is kend be napvédő krémmel, ahogy a tested többi részét is.
  • Használj lábápoló radírt, különösen a sarkaidon. Segít az elhalt bőr eltávolításában, puhábbá, selymesebbé varázsolja bőröd.
  • Lefekvés előtt alaposan mosd meg a lábad, töröld szárazra, majd kend be hidratáló krémmel. A sarkaidat se hagyd ki!
  • Hidratáló vagy egyéb krém használatakor ügyelj rá, hogy lábujjközeidet ne érje krém.
  • Tartsd lábadat szárazon és szagtalanul. Ehhez használj lábhintőport, láb spray-t, és talpbetét. Válassz természetes anyagból készült, mosható talpbetétet.
  • Bőrkeményedésed van? Próbáld ki a következő trükköt lefekvés előtt. Kend be lábad hidratáló krémmel, majd tekerd be folpack-al, és hagyd magadon egész éjszakára. Reggel a krém lemosása után, dörzsöld le az elhalt bőrréteget egy habkővel, majd utána kend be újra lábápoló krémmel a lábadat.

Most pedig bemutatunk néhány természetes lábápoló trükköt, melyet otthon is könnyedén elkészíthetsz:

 

  • Lábfürdő

Végy egy csésze citromlevet, negyed evőkanál fahéjat, két evőkanál olíva olajat, negyed csésze tejet és meleg vízet, melyet egy lábáztatásra alkalmas lavorban keverj össze. Rakd a lábadat a lavorba, és áztasd 10-15 percig. Áztatás után mosd meg szappannal a lábadat, töröld meg, és kend be krémmel.

 

  • Lábápoló krém

Végy egy evőkanál mandula olajat, egy evőkanál olíva olajat, egy evőkanál búzacsíra olajat, és 12 csepp eukaliptusz illólajat, majd az egészet öntsd bele egy üvegbe és jól rázd össze. Egyenletesen kend be vele megtisztított lábadat. Egy héten kétszer alkalmazhatod. Ez a házi csodaszer a benne lévő olajoknak köszönhetően pihe-puhává varázsolja a lábad.

 

shopmania.hu olcsobbat.hu simplepay_hu